Nederlands (Nederland) Deutsch (Deutschland)
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

In 2015 hebben we de Afdeling Metaal overgenomen van NEF, leer-werkbedrijf en hebben hier een groeiend bedrijf van gemaakt.

We danken dit succes aan de passie voor staal en de drive om te werken met mensen met mogelijkheden. Onze medewerkers zijn, ondanks dat zij voor een deel een uitkering ontvangen, specialisten op hun eigen werkgebied.

Wij werken samen met opleidingen, de UWV en Gemeentes.

Driesmetaalwerken is een leer-werkbedrijf en heeft de erkenning om studenten vanaf speciaal onderwijs tot en met MBO niveau 3 een stageplek aan te bieden. Via deze stage is een leerling van het speciaal onderwijs doorgestroomd naar een werkplek bij Driesmetaalwerken en één naar de BBL-opleiding bij een bevriend bedrijf.

Ons product is de kalvermobiel, dit zijn hokken die door de veehouders worden gekocht voor de pasgeboren kalveren, die om hygiënische redenen worden gescheiden van de moeder. De kalveren verblijven hierin tot zij op gewicht zijn.

De onderdelen van de kalverhokken worden volgens een mall door onze medewerkers gelast. Daarna gaan ze naar de verzinkerij en worden gegalvaniseerd. Bij terugkomst worden ze in elkaar gezet, voorzien van duurzame kunststof platen en een rubberen bodem. Daarna worden de boxen met uiterste zorg gedemonteerd en als bouwpakket naar de klant vervoerd.

Producten die wij maken zijn: hijsvoorzieningen, hekwerken (voor veehouderijen en balustrade) maar ook voor het boren van gaten, draadtappen, serie zaagwerk, ponsen (ponsnippelmachine) en het walsen van ringen kunt u bij ons terecht.

Ons afzetgebied beslaat niet alleen Fryslân maar er is vraag naar onze kalvermobiel door heel Nederland. Boeren in Duitsland hebben onze kalverboxen via de website gevonden en besteld. Ook gaat er regelmatig een zending producten voor veehouders naar België.

Naast het contact met reguliere bedrijven werken wij ook samen met de sociale werkbedrijven Caparis en Empatec.

Driesmetaalwerken is een innovatief bedrijf. Ons motto “wat mijn ogen zien, kunnen mijn handen maken”. We zijn altijd op zoek naar nieuwe producten en hebben heel veel ideeën. 

Kwaliteit en klanttevredenheid staan hoog in het vaandel maar het allerbelangrijkste is dat wij plezier in ons werk hebben.