• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Even voorstellen

Mijn naam is Andries Spoelstra. Na de LTS kreeg ik mijn eerste baan bij een machine fabriek als leerling onderhoudsmonteur. Daarna ben ik als monteur en later als vertegenwoordiger werkzaam geweest bij een installatiebedrijf. In de jaren ’90 heb ik de overstap gemaakt naar diverse betonfabrieken. Ik heb een management opleiding gedaan en heb de laatste jaren een leidinggevende functie gehad. Door de economische terugval ging het bedrijf, waar ik in 2011 werkzaam was, failliet en stond ik met mijn 30 jaar werkervaring op straat…….. Vanaf 2013 ben ik ZZP-er en ben ik in deze functie aangenomen bij NEF (werk en leerbedrijf) als interim manager tot 1 september 2015.

Het bedrijf

Door de komst van de Participatiewet moesten de gemeenten in Noord Oost Friesland hun sociale werkvoorziening, ondergebracht bij werk- leerbedrijf NEF, deels gaan hervormen. Voor de afdeling metaal van NEF werd een geschikte ondernemer gezocht die de orderpor¬tefeuille en een aantal SW werknemers wilde overnemen in detachering. Op 1 september 2015 heb ik de metaalafdeling van de sociale werkvoorziening (NEF) overgenomen en ga ik onder Driesmetaalwerken BV verder.  We hebben de erkenning als werk-en leerbedrijf en zijn lid van de Koninklijke Metaal Unie.

De medewerkers

De mensen die met mij werken zijn gedetacheerd vanuit NEF. Zij hebben een lichamelijke-, verstandelijke- of sociale beperking. Als werkgever moet ik er rekening mee houden dat deze mensen goed worden geïnstrueerd op de werkzaamheden. Ze zijn goed in wat zij doen en daarom richten wij ons op seriewerk. Ik heb een team van knippers, ponsers en lassers.

Daarnaast heb ik drie werk-ervaringsplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen komen via de participatiewet (gemeente) bij ons werken voor een periode van 3 tot 9 maanden. In deze periode ontwikkelen zij werknemersvaardigheden, doen zij ervaring op met het bedienen van diverse machines en is er mogelijkheid tot het volgen van een lascursus. Na deze periode zijn zij werkfit en kunnen met behulp van de coach doorstromen naar regulier werk. Ook hebben wij een leer(ervarings)plaats voor stagiaires en jonge mensen met dagbesteding die onder begeleiding taken uitvoeren.

Het product

Ik heb bestaande klanten van NEF overgenomen, daarnaast ben ik op zoek gegaan en heb nieuwe klanten aangetrokken. Ik blijf bezig om het klantenbestand uit te breiden. De producten die wij maken zijn: hijsvoorziening, hekwerken (voor o.a. veehouderijen en balustrades) Ook voor het boren van gaten,draadtappen,serie zaagwerk, ponsen (ponsnippelmachine) en ringen walsen kunt u bij ons terecht. Bij Driesmetaal speciaal werk ik aan nieuwe producten op industrieel gebied, denk hierbij aan stalen deuren, kasten e.d. Als u een idee heeft voor een bepaald product en weet niet goed hoe u dit moet realiseren, neem dan contact op zodat we hier samen tot een oplossing kunnen komen.

Kwaliteit en klanttevredenheid staan hoog in het vaandel. Bent u van plan om uw seriewerk uit te besteden? Ik kom graag met u in contact voor een vrijblijvende offerte en u bent van harte welkom om mijn bedrijf te bezoeken.